
Τα φύκια είναι τα πιο αρχαία φυτά που εμφανιστήκαν στη γη. Τα φύκια είναι από τις καλύτερες πηγές σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και πρωτεΐνες, ωφελούν το συκώτι και τα νεφρά. Όταν καταναλώνονται καθημερινά μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποτρέψουν την απώλεια τους. Χαρίζουν δέρμα χωρίς ρυτίδες, απαλό και φωτεινό. Τα φύκια είναι πολύ πλούσια σε ιώδιο που είναι απαραίτητο για τη καλή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, του εγκεφάλου και του μεταβολισμού και περιέχουν φθόριο που προστατεύει τα δόντια. Έχουν υψηλή συγκέντρωση σε ασβέστιο και σίδηρο και θεωρούνται από τις καλύτερες φυσικές τροφές για την οστεοπόρωση. Είναι από τις λίγες φυτικές πηγές σε βιταμίνη Β12.
WAKAME: Έχουν ελαφρά γλυκιά γεύση και πιο συχνά σερβίρονται σε σούπες και σαλάτες. Τα Wakame έχουν πολλά από τα διατροφικά οφέλη από το στενό συγγενή τους τα kombu (φύκια), παρά το γεγονός ότι περιέχουν λιγότερο ιώδιο, αλλά είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία διατηρούν τα οστά σε καλή φόρμα. Επιπλέον, το σύμπλεγμα των βιταμινών και ανόργανων συστατικών που περιέχουν κάνουν όλα μαζί ένα δυνατό μείγμα για την έναρξη μιας υγιεινής διατροφής.