Menu
Your Cart

GOJI BERRIES Dried TIBET 250gr

GOJI BERRIES Dried TIBET
Hot Hot -20 %
GOJI BERRIES Dried TIBET

Στην Ασία τα goji berries είναι πολύ γνωστά θρεπτικά φρούτα με πολλά οφέλη για την υγειά.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 8.000 τρόφιμα και βότανα που είναι γνωστά στο Θιβέτ και την Κίνα τα GOJI από το ΘΙΒΕΤ θεωρούνται η νούμερο ένα τροφή και βότανο.                                                                                                                                                                                 

Προστατεύουν το συκώτι και δυναμώνουν τα νεφρά, θα βοηθήσουν την όραση σας, θα βελτιώσουν την σεξουαλική λειτουργία και την γονιμότητα, την ενίσχυση των ανοσοποιητικού συστήματος, την βελτίωση της κυκλοφορίας και την προώθηση της  μακροζωίας.

 

Η ιστορία των Goji : Ο καρπός της μακροζωίας και της ευεξίας.

Ο θρύλος λέει πως τα μούρα Goji ανακαλύφθηκαν από έναν γιατρό κατά τη μελέτη μιας αρχαίας κοινωνίας που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Θιβέτ.

Βρήκε ότι μερικά μέλη αυτής της κοινωνίας ζούσαν πολύ, έχοντας καλή υγεία, δεν είχαν άσπρα μαλλιά και δεν έχασαν ποτέ τα δόντια τους. Τελικά, αυτός πρόσεξε ότι αυτοί οι γηραιότεροι ζούσαν κοντά σε ορισμένες κοιλότητες με νερό πάνω από τις οποίες μεγάλωναν τα φυτά Goji.Όταν ο καρπός ήταν ώριμος, έπεφτε στα πηγάδια με το νερό, διαλυόταν και το εμπλούτιζε με τα θρεπτικά του συστατικά, το οποίο έπιναν στη συνέχεια οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί κοντά. Ήταν σαφές ότι τα μούρα προσέθεταν κάτι στο νερό ώστε όσοι το έπιναν να είναι υγιείς και να ζουν σθεναρά μέχρι  σε μεγάλες ηλικίες.

Ο μύθος επιπλέον λέει πως ο κινέζος Li Qing Yuen, ο οποίος λέγεται πως έζησε από το 1678 με το 1930 και έφθασε την ηλικία των 252 χρόνων, έκανε μια διατροφή που αποτελούνταν κυρίως από μούρα Goji. Η κινέζικη κυβέρνηση των κάλεσε 3 φορές για να εξακριβώσει τα στοιχεία του.

Η ιστορία του ο Li Qing Yuen είναι η πιο καλά τεκμηριωμένη γνωστή περίπτωση ακραίας μακροζωίας και έχει ενισχύσει την πεποίθηση ότι τα  Goji μπορούν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή, ενισχύοντας τη μακροχρόνια φήμη τους σαν ιδιαίτερα χρήσιμη τροφή ενάντια στη γήρανση. Είναι γνωστή επίσης και με ένα ντοκιμαντέρ που εμφανίζεται στο διάσημο περιοδικό National Geographic το 1930.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένα ετήσιο φεστιβάλ δύο εβδομάδων για να γιορτάσουν τις πολλές ιαματικές ιδιότητες του .  

 

Τα Goji του Θιβέτ θεωρείται ότι είναι τα πιο ωφέλημα από όλες τις ποικιλίες Goji. Δεν πρέπει να συγχέονται με τα κινέζικα Goji, Wolfberry, διότι έχει διαφορετική γενετική σύνθεση και ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Τα Θιβετιανά Goji περιέχουν σε υψηλό επίπεδο πολυσακχαρίτες γνωστούς σαν κυρίαρχα μόρια  LPB1, LPB2, LPB3 και LPB4 τα οποία δεν υπάρχουν στις άλλες ποικιλίες goji και σε κανένα άλλο γνωστό φυτό. Έχει Goji με 3000 αντιοξειδωτική δύναμη, ενώ 25.300 έχουν τα Goji του Θιβέτ.   

Αναπτύσσονται σε μεγάλα υψόμετρα (3,000 m) σε καθαρό αμόλυντο περιβάλλων, μεγάλη διάφορα θερμοκρασίας ανάμεσα σε ημέρα και νύχτα, νερό προερχόμενο από το λιώσιμο των πάγων των Ιμαλαΐων πλούσιο σε ανόργανα άλατα και σε αλκαλικό έδαφος με μοναδικά στοιχεία, χωρίς χημικά ή φυτοφάρμακα και αναγνωρίζεται ότι έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά από το σύνολο των πολλών ποικιλιών Goji.

Στο Θιβέτ τα Goji έχουν 1 παραγωγή τον χρόνο ενώ στην Κίνα έχουν 2.

 

Ο Δρ Earl Mindell, φαρμακοποιός, βοτανολόγος και καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, πιστεύει ότι, όσο η κατανάλωση αυξάνεται σε διάρκεια χρόνου, τα Θιβετιανά Goji θα έχουν τα πιο ισχυρά οφέλη για την υγεία, την ευημερία και την καταπολέμηση της γήρανσης από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή βότανο.

 

Ωφέλει από την κατανάλωση των GOJI:

Η θιβετανική ιατρική θεωρεί ότι ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνουν την όραση, προστατεύουν το συκώτι, τα πνευμόνια, δυναμώνουν τα νεφρά, αυξάνουν την έκκριση σπέρματος, βελτιώνουν το κυκλοφοριακό και την δυσκοιλιότητα, αυξάνουν επίσης τη δραστηριότητα των λεμφοκυττάρων Τ, των κυτταροτοξικών κυττάρων και των ΝΚ φυσικών δολοφόνων  κυττάρων.

Βελτιώνουν τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι 300% και καθιστά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να αρρωστήσει από γρίπη και άλλους ιούς  που βαρύνουν τον αέρα και το νερό.

Καταπολεμούν τους δύο βασικούς παράγοντες που προάγουν τις καρδιακές παθήσεις: οξειδωμένη χοληστερόλη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Βοηθούν στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου. Αυξάνουν την ενέργεια και μειώνουν την κόπωση. Εμπνέουν ένα αίσθημα ευεξίας και αισιοδοξίας. Συμβάλουν στον έλεγχο της όρεξης.

Όσοι  δουλεύουν στους υπολογιστές δέχονται συμβουλές να τρώνε goji, γιατί είναι καλά για τα μάτια.

Συνήθως αν κάποιος έχει πόνους στην πλάτη, τα φυτικά φάρμακα που τα χορηγούν οι Κινέζοι γιατροί σχεδόν πάντα περιέχουν goji μούρα, γιατί οι πόνοι στην πλάτη συνήθως συνδέεται με τη δύναμη του νεφρού, ενώ τα goji μούρα είναι καλά στην ενδυνάμωση των νεφρών μας. Αν ένας άνθρωπος υποφέρει από σεξουαλική ανικανότητα, στειρότητα ή πρόωρη εκσπερμάτωση του χορηγούνται goji στα φυτικά του φάρμακα. Βελτιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες ακόμα και στην εμμηνόπαυση .  

Είναι χρήσιμα για όλους τους τύπους των πεπτικών προβλημάτων. Ο συνδυασμός φυτικών ινών με πολυσακχαρίτες υποστηρίζει την ανάπτυξη των ωφέλιμων εντερικών βακτηρίων, γνωστά ως ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ. Πολλές  κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο έδειξαν ότι τα goji παρείχαν σημαντική προστασία στο συκώτι από την χημειοθεραπεία.                                   

 

Τα  goji berries από το ΘΙΒΕΤ είναι η τροφή με την μεγαλύτεροι ζωτική ενέργεια.

Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται ζωτική ενέργεια την οποία παίρνει από τις τροφές που καταναλώνει. Κάθε τροφή έχει την δική της ποσότητα ζωτικής ενέργειας. Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο ωφέλιμο είναι για την υγειά μας.   

Τα GOJI από το ΘΙΒΕΤ έχουν την υψηλότερη βαθμολογία ΖΩΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ από όλες τις τροφές και είναι ένας από τους λόγους που αποδεικνύουν τα ισχυρά και πολυάριθμα οφέλη που προσφέρουν και βιώνουν οι άνθρωποι που τα καταναλώνουν.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ      

                                                                                                                                                            

 

Βαθμολογία Bovis Ζωτικής Ενέργειας:
Noni - 17,000Noni                     - 17.000 μονάδες Bovis
Sea Silver - 24,0004ο44Sea Silver            - 24.000 μονάδες Bovis Limu plus - 54,000
Xang0 - 53,000Xango                    - 53.000 μονάδες Bovis

Limu plus            - 54.000 μονάδες Bovis
TIBET AUTHENTIC GOJI  BERRIES – 355,000GOJI από το ΘΙΒΕΤ - 355.000 μονάδες Bovis

                                                                                          

It is further described by the following:Τα goji berries  είναι η πιο πλούσια αντιοξειδωτικη τροφή που μπορούμε να φάμε αυτούσια.                                                                                                                                                                                                                 Σύγκριση της αντιοξειδωτικής δύναμης του GOJI σε σχέση με άλλες τροφές.  

                                                                                                                  

  Κλίμακα ORAC                              μονάδες ORAC/100gr

 

 

Μπανάνα……………………………………… – 200 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC
Μελιτζάνα
 (Eggplant)……………………. – 390 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC    

Κρεμμύδι ( Onion )……………………….. – 450 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC   

Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit)……………….– 483 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC       

Ακτινίδια (Kiwi fruit ……………………… – 602 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC  

Κεράσια ( Cherries)………………………..– 670 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC   
Κόκκινη πιπεριά  (
Red Bell Pepper)….–710 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC  

Κόκκινα σταφύλια ( Red grapes)……..– 739 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC
Πορτοκάλια (
Oranges)…………………..– 750 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                 

Παντζάρι ( Βεετσ)…………………………..– 840 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC

Μπρόκολα ( Broccoli)……………………..– 890 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC

Φύτρες alfalfa ……………………………….– 930 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC 

Δαμάσκηνα(Plums) ………………………..– 949 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC 

Λαχανάκια Βρυξελλών ……………………– 980 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC 

Σμέουρα(Raspberries)...………………..–1220 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                 

Σπανάκι …………………………….....….. – 1260 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                                               
Φράουλες…………………………….........
 –1540 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC

Noni …………………………………………. – 1556 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                         Κράνμπερυ…………………………………– 1750 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                               Κατσαρό λάχανο(kale)………………….– 1770 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                                              Μαύρα μούρα(Blackberries)…………. – 2036 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                                           Σταφίδες …………………………………… – 2830 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                                      Μύρτιλλα – (Blueberries) …………… – 2400 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC

Ρόδι…………………………………………. . – 3307 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC                                                                                                                                                                 Ξερά δαμάσκηνα N.Φιλαδ.(Prunes) ..– 5770 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC     
GOJI BERRIES………………….– 25,300 αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC

 

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μας, επομένως θα μας βελτιώσουν την αντοχή στις ασθένειες.  

 

 

Σε σύγκριση με τα συμπληρώματα αντιοξειδωτικών η ζωντανή πλήρης φυσική τροφή όπως τα GOJI με την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (25,300 orac) είναι πιο αποτελεσματική για την προώθηση της υγείας και της δύναμης του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Για όλα τα παραπάνω θα ήτανε άριστο να εντάξουμε 20γρ(5.060 orac) έως 50γρ. (12.650 orac) στην καθημερινή μας διατροφή.

 

Πάρτε τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά με φυσικό τρόπο ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.                                                                                                                                             

 

Τα Goji     είναι μια φυσική τροφή με ΤΗΝ υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά,25.300 αντιοξειδωτικές μονάδες orac/100γρ.

 

Τα καλύτερης ποιότητας και ωφελιμότητας Goji Berries ξεχωρίζουν από την πιο γλυκιά γεύση (λόγο της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε πολυσακχαρίτες οι οποίοι έχουν αντικαρκινικές και ανοσολογικές ιδιότητες) και το μεγαλύτερο μέγεθος  (λόγο του πιο πλούσιου εδάφους) όπως τα Goji Berries από το Θιβέτ της εταιρείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

 

Η προστασία του DNA των κυττάρων μας με αντιοξειδωτικά.

Η βλάβη του DNA των κυττάρων μας ανοίγει την πόρτα για κάθε ασθένεια που μπορεί να φανταστεί κανείς και μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση.               Κατά την διάρκεια της ζωής μας, το DNA των     κυττάρων μας καταστρέφεται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες παράγονται ως υποπροϊόν του κανονικού μεταβολισμού και από την παρουσία τοξινών. Αν και ο οργανισμός μας έχει την δυνατότατα για την επισκευή των κυττάρων μας συνεχώς, μπορούν όμως τα κύτταρα μας να υποστούν ζημίες από τις πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες, ειδικά καθώς γερνάμε.                                                                                                                                        Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατο των υγιών κυττάρων. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να συμβάλουν σε μια ποικιλία των   εκφυλιστικών ασθενειών, όπως καρκίνο, heart diseaseκαρδιοπάθεια,diabetes διαβήτη, cancerAlzheimer'sΑλτσχάιμερ, Πάρκινσον, rheumatoid arthritisνευρολογικές  ασθένειες, ρευματοειδή αρθρίτιδα neurological diseasesκαι other diseasesάλλες ασθένειες, αν δεν υπάρχουν στο σώμα μας αντιοξειδωτικά για την αντιμετώπιση της επίθεσης. Επομένως οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα   σε αντιοξειδωτικά όπως τα Goji είναι τα Α και το Ω για την διατήρηση της υγείας μας.

TIBET AUTHENTIC GOJI  BERRIES – 355,000 “Scientific research has correlated the clockwise or right spin if Atoms and molecules with a BOVIS reading below 6,500 (ie life-depleting). Τα goji berries θεωρείται ότι είναι η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη.                                         

Έχει διαπιστωθεί ότι τα  Goji  berries περιέχουν πολλές θρεπτικές ουσίες όπως κατωτέρω:

 • Βιταμίνη C – 500 φορές περισσότερη ανά ουγκιά από τα πορτοκάλια.
 • Caratenoids – τα Goji berries είναι η πλουσιότερη πηγή καροτονοειδών από όλες τις γνωστές τροφές και φυτά. Περιέχει 5 καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένης της βήτα-καροτίνης και zeaxanthin, της λουτεΐνης, lycopene και του βήτα-cryptoxanthin, xanthophyll. Βήτα-καροτίνη: 7 mg ανά 100 γραμμάρια ξηρά - φρούτα.  Zeaxanthin: Μέχρι 200 mg ανά 100gr αποξηραμένα goji. Μέχρι 77% των συνολικών καροτονοειδών υπάρχουν ως zeaxanthin.
 • Πολλές φαινολικές χρωστικές ουσίες.
 • 6 ουσιαστικές βιταμίνες. Βιταμίνες του συμπλέγματός Β και βιταμίνη E, που είναι σπάνια στα φρούτα και σε ελάχιστες ποσότητες.
 • 18 αμινοξέα, (6 φορές περισσότερα από την γύρη μελισσών) συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων, τα  Goji berries είναι μία πλήρης πρωτεΐνη και περιέχουν πάνω από 10% πρωτεΐνη.           
 • Περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι!
 • 11 απαραίτητα στοιχεία     
 • 21 ιχνοστοιχεία μετάλλων
 • Περισσότερα β-καροτένιο από τα καρότα!    
 • Περιέχουν 1,600mg κάλιο 4 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες
 • Είναι μια πλούσια πηγή σε L- GLUTAMINE και L-ARGININE, 2 αμινοξέα που συνεργάζονται μεταξύ τους για να ενισχύσουν τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης.           
 • 8 πολυσακχαρίτες και 6 μονοσακχαρίτες. Οι πολυσακχαρίτες του Goji έχουν μια χημική δομή παρόμοια με τις ουσίες που βρέθηκαν σε  Echinacea και μανιτάρια maitake, βότανα γνωστά για την ικανότητα τους να υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό.
 • Φυτικές ίνες, ο συνδυασμός τους με τους πολυσακχαρίτες υποστηρίζει φυσικά την ανάπτυξη των ωφέλιμων εντερικών βακτηρίων γνωστά ως προβατικά.                    
 • 5 ακόρεστα λιπαρά οξέα (ουσιαστικά λιπαρά οξέα Ω 3 και Ω6, beta-sitosterol και άλλα phytosterols)
 • Είναι επίσης μια πλούσια πηγή σε σελήνιο και γερμάνιο και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν ασθενείς με καρκίνο.
 • Τα Goji είναι η μόνη τροφή που είναι γνωστό ότι συμβάλει στην δυνατότητα του ανθρωπίνου σώματος να παράγει φυσικά σε μεγαλύτερη ποσότητα τα 191 αμινοξέα που υπάρχουν στην ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Ο παράγοντας αυτός και μόνο καθιστά τα Goji το καλύτερο αντιγηραντικό στον κόσμο.                                                                                                                                                                                                             Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι τα goji έχουν περιεκτικότητα σε ασβέστιο (112mg/100gr), κάλιο (1.600mg/100gr), σίδηρος (9mg/100gr),  ψευδάργυρος (2mg/100g), σελήνιο (50 micrograms/100gr), ριβοφλαβίνη (1.3mg/100gr)
 • Τα Goji Berries περιέχουν επίσης πολλά phytochemicals,            
 • Πολυσακχαρίτες: μέχρι 31% του βάρους . tetraterpenoids- xeaxanthine και physalin
 • Αντιβακτηριακά και αντιμυκητικά: sesquiterpenoids cyperone και solavetivone.   
 • Αντιφλεγμονώδη παράγοντα : Β-sitosterol                                                                                                                                               

Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι το μούρο Goji έχει αντικαρκινικές και ανοσοποιητικές ιδιότητες λόγω της παρουσίας των πολυσακχαριτών glycoconjugate..

Σε μελέτες που έγιναν πάνω σε ζώα, το μούρο Goji έχει αποδειχθεί να δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της αύξησης του ποσοστού μετασχηματισμού των λεμφοκυττάρων και της βελτίωσης της φαγοκυττάρωσης των μακροφάγων.

Προωθεί επίσης τη δραστηριότητα των λεμφοκυττάρων Τ, των κυτταροτοξικών κυττάρων και των ΝΚ (φυσικών δολοφόνων ) κυττάρων.

Εθελοντές που έλαβαν καθημερινά 50γρ του μούρου Goji παρουσίασαν μια αύξηση στα επίπεδα των λευκοκυττάρων και του IGA.

Μια μελέτη σε ηλικιωμένους έδειξε ότι σε 67% των περιπτώσεων, το μούρο Goji που λήφθηκε καθημερινά για τρεις βδομάδες οδήγησε σε τριπλάσια αύξηση του μετασχηματισμού του λεμφοκυττάρου Τ και διπλασίασε τη δραστηριότητα του λευκοκυττάρου interleukin-2.

Τα τελευταία, υποκινούν την αύξηση των κυττάρων αίματος του ανοσοποιητικού συστήματος που προστατεύουν από τα καρκινικά κύτταρα και τη μικροβιακή εισβολή. Επιπλέον είχαν ένα αίσθημα ευεξίας και σε 95% των ασθενών βελτιώθηκε η όρεξη και ο ύπνος και στο 35% των ηλικιωμένων ασθενών βελτιώθηκε η σεξουαλική τους ικανότητα

 

Το μούρο Goji προωθεί την φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και βοηθούν στην αποκατάσταση και επισκευή του DNA.
Όταν σε ασθενείς με καρκίνο δόθηκε μόνο θεραπεία φαρμάκων ή θεραπεία φαρμάκων σε συνδυασμό με μούρα Goji, εκείνοι που λάμβαναν τον συνδυασμό είχαν καλύτερη ανταπόκριση. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το μούρο Goji έχει προστατευτική δράση για το συκώτι Οι πολυσακχαρίτες μειώνουν το ρίσκο καρδιαγγειακής πάθησης στα διαβητικά ζώα. Μειώνουν την οξείδωση που δημιουργείται από τα μόνιμα-ανυψωμένα επίπεδα γλυκόζης αίματος και μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Μειώνουν επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδιών, βελτιώνοντας κατά συνέπεια την αντίσταση στην ινσουλίνη.      

Τα μούρα Goji προστάτευσαν τα εγκεφαλικά κύτταρα των εργαστηριακών ζώων από τα τοξικά αποτελέσματα της βήτα-amyloid.

Προώθουν την Παραγωγή ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης. Ενισχύουν την λίμπιντο και Σεξουαλική Τόνωση. Βελτιώνουν την όραση.

Ας δούμε πιο αναλυτικα τις αντι-γήραντικες και άλλες ιδιότητες τους

 

Protecting DNA with AntioxidantsDisease-Resisting Compounds in Goji Berriesανοσοποια Ανοσοποιητικές ενώσεις

Goji berries contain unique compounds known as Lycium barbarum polysaccharides, most often referred to as polysaccharides.Τα Goji περιέχουν μοναδικές ενώσεις γνωστές ως Lycium πολυσακχαρίτες. Research has shown that these compounds enhance the body's ability to resist disease.Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ενώσεις αυτές ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να αντισταθεί σε αρρώστιες. Οι Goji's polysaccharides have a chemical structure similar to substances found in echinacea and maitake mushrooms, herbs known for their ability to support a healthy immune system.Πολυσακχαρίτες του Goji έχουν μία χημική δομή παρόμοια με τις ουσίες που βρέθηκαν σε Echinacea και μανιτάρια maitake, βότανα γνωστά για την ικανότητά τους να υποστηρίξουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.   

 

Promoting Human Growth Hormone ProductioΠροώθηση της παραγωγής ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης

Levels of human growth hormone decline as we age.Τα επίπεδα της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης μειώνονται καθώς γερνάμε. A 70-year-old produces only one-tenth of the amount generated by a 20-year-old.Στην ηλικία των 70 ετών το σώμα μας παράγει μόνο το 1/10 του ποσού που παράγει όταν ήμασταν 20 ετών. This decline parallels physical deterioration, such as lower levels of energy, muscle wasting and a tendency to store more body fat.Η μείωση αυτή της ορμόνης, έχει παράλληλα σαν αποτέλεσμα, χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, απώλεια μυϊκής μάζας και την τάση να αποθηκεύει περισσότερο λίπος το σώμα. Boosting the natural production of growth hormone helps us feel, look and function like a more youthful person.Αυξηση  της φυσικής παραγωγής της αυξητικής ορμόνης, μας βοηθά να αισθανόμαστε, να φαινόμαστε και λειτουργούμε σαν πιο νέοι. Goji berries help our bodies do this in two ways:Τα  goji μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας για να συμβεί αυτό με δύο τρόπους:                                                                                                                                                                   1ον Potassium: Goji is a rich source of the mineral, which is vital for health and longevity. είναι μια πλούσια πηγή καλιου , το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη μακροζωία. Insufficient potassium interferes with the normal function of the pituitary gland, which produces growth hormone.Ανεπαρκής κάλιο επηρεάζει την κανονική λειτουργία της υπόφυσης, η οποίος παράγει αυξητική ορμόνη. 3 ουγκιές(85γρ) αποξηραμένα  goji περιέχουν 1.600 mg  καλίου - τέσσερις φορές περισσότερο κάλιο από 3 ουγκιές μπανάνας.                                                                                                                                                                                                                    2ον Amino acids: Certain amino acids promote the production of growth hormone.Ορισμένα αμινοξέα βοηθούν στην προώθηση παραγωγής της αυξητικής ορμόνης. Τα  goji berries Goji is a rich source of l-glutamine and l-arginine, two amino acids which may work together to boost growth hormone levels and revitalize youthful appearance and function. είναι μια πλούσια πηγή σε L-γλουταμίνη και L-αργινίνη, δύο αμινοξέα που συνεργάζονται μεταξύ τους για να ενισχύσουν τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης και να μας αναζωογονήσουν δίνοντας μας μια πιο νεανική εμφάνιση και λειτουργία.

Enhancing Libido and Sexual FunctionΕνίσχυση της λίμπιντο και σεξουαλική τόνωση

Diminished sexual function is not an inevitable part of aging.Μειωμένη σεξουαλική λειτουργία δεν είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. A lower sex drive in both men and women can be associated with decreased production of testosterone. Μια χαμηλότερη δραστηριότητα σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να σχετίζεται με μειωμένη παραγωγή της τεστοστερόνης. Τα  goji Goji berries can help by increasing its production. μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής της. In Asia, goji berries are traditionally regarded as a strong sexual tonic.Στην Ασία, τα goji berries θεωρούνται παραδοσιακά ως ένα ισχυρό σεξουαλικό τονωτικό. In addition, goji acts as a general tonic to improve overall stamina, mood and well-being. Επιπλέον, το goji λειτουργεί ως γενικό τονωτικό για να βελτιώσει τη συνολική δύναμη, διάθεση και ευεξία. It can also help to decrease stress. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση του στρες. All of these benefits are conducive to a healthy sex life. Όλα αυτά τα οφέλη είναι ευνοϊκά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.Increasing Energy 

 

Βελτίωση της όρασης

The goji berry contains two key nutrients for healthy vision: zeaxanthin and lutein.Το μούρο goji περιέχει δύο βασικά θρεπτικά συστατικά για υγιή όραση: λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. These are concentrated at the center of the retina and protect the eye from the most common causes of age-related loss of sight, including macular degeneration, cataracts and diabetic retinopathy.Αυτά είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς για την προστασία των ματιών από τις πιο κοινές αιτίες που σχετίζονται με την απώλεια της όρασης λόγο ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, τον  καταρράκτης και την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. ΟιFree radicals also attack the eyes, and zeaxanthin and lutein protect against such damage. Ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια, και η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν τα μάτια από τις ζημίες των ελευθέρων ριζών. Έρευνα σε ζώα στην Κίνα έδειξε ότι η κατανάλωση goji μπορεί να μειώσει τη ζημία των ελεύθερων ριζοσπαστών του αμφιβληστροειδή. 

 

Controlling Cholesterol and Blood PressurΈλεγχος χοληστερίνης και πίεση αίματος

Goji berries have the ability to combat two key factors that promote heart disease: oxidized cholesterol and elevated blood pressure.

 

 

Τα Goji έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν τους δύο βασικούς παράγοντες που προάγουν τις καρδιακές παθήσεις: οξειδωμένη χοληστερόλη και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η Cholesterol becomes especially dangerous when it oxidizes as a result of free radicals, and the oxidized blood fats then attach to artery walls as plaques. Χοληστερόλη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν είναι το οξειδωτικό αποτέλεσμα των ελεύθερων ριζών, καθώς και από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, τα οποία στη συνέχεια επικολλούνται στα τοιχώματα των αρτηριών. Our bodies have a built-in defense system, an enzyme called superoxide dismutase (SOD).Ο οργανισμός μας έχει ενσωματωμένο στο αμυντικό σύστημα, ένα ένζυμο που ονομάζεται υπεροξείδιο dismutase (SOD). ΤοSOD produces antioxidants to prevent cholesterol from oxidizing, but levels of SOD decline as we age. SOD παράγει τα αντιοξειδωτικά για την πρόληψη της χοληστερόλης από την οξείδωση, αλλά τα  επίπεδα SOD μειώνονται καθώς γερνάμε. Chinese research shows that goji berries can increase our production of SOD, reducing oxidization of cholesterol.Μια Κινέζικη έρευνα έδειξε ότι τα Goji μπορούν να αυξήσουν την ενδογενή παραγωγή SOD, μειώνοντας την οξείδωση της χοληστερόλης. Τα Goji berries also contain other antioxidants that decrease oxidation of cholesterol and help to control blood pressure.Goji περιέχουν επίσης και άλλα αντιοξειδωτικά που μειώνουν την οξείδωση της χοληστερόλης και βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

 

Keeping Vital Organs HealthBlood sugar: Goji berries have been used in Asia for the treatment of diabetes and to help regulate high blood sugar, which is a precursor to both diabetes and heart disease.Διαβήτης

τα Goji χρησιμοποιούνται στην Ασία για την αντιμετώπιση  του διαβήτη επειδή βοηθούν στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, τα οποία είναι ο πρόδρομος του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.Liver: Several types of phytonutrients in the fruit enhance the ability of the liver to detoxify and guard against the organ being damaged by carcinogens and the hepatitis virus.

 

Συκώτι

Διάφοροι τύποι φυτοθρεπτικών συστατικών στα φρούτα ενισχύει την ικανότητα του ήπατος για την αποτοξίνωση και την προστασία των οργάνων που έχουν πληγεί από καρκινογόνες ουσίες και τον ιό της ηπατίτιδας.Digestion: Goji berries are helpful for all types of digestive problems and can aid in recovery from digestive illnesses, such as ulcers and irritable bowel syndrome.

 

Πέψη

Τα goji είναι χρήσιμο για όλους τους τύπους των πεπτικών προβλημάτων και μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση από  πεπτικές ασθένειες, όπως το έλκος του στομάχου και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πολλοί τα καταναλώνουν γιατί τους βοηθάνε στην δυσκοιλιότητα.The fruit's combination of fiber content and polysaccharides naturally supports the growth of healthy intestinal bacteria, known as probiotics. Ο συνδυασμός των φυτικών ινών με τους πολυσακχαρίτες υποστηρίζει φυσικά την ανάπτυξη των ωφέλιμων εντερικών βακτηρίων, γνωστά ως προβιοτικά.                                                                                                                                                                             Skin: Goji berries contain fatty acids, which can stimulate collagen production and retain moisture, resulting in younger-looking skin.

 

Δέρμα

Τα goji περιέχουν λιπαρά οξέα, βιταμίνη c (500 φορές περισσότερο ανά ουγκιά από τα πορτοκάλια) τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και να συγκρατήσουν την  υγρασία, με αποτέλεσμα την ανανέωση του δέρματος. Improving Sleep                                                                                                                                                                                        

 

Βελτίωση του ύπνουGoji berries are a rich source of two nutrients that are necessary for healthful sleep:…..4

Τα Goji είναι μια πλούσια πηγή δύο θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγιεινή του ύπνου:

Thiamin (B1): The vitamin is found in the hulls of grains, but it is missing from diets that mostly contain refined grains.Θειαμίνη Η οποία  βρίσκεται στο εσωτερικό των κόκκων, αλλά λείπει από δίαιτες που περιέχουν ως επί το πλείστον επεξεργασμένα δημητριακά. ΗThiamin also improves mood, alleviates depression and increases energy levels. Θειαμίνη βελτιώνει επίσης τη διάθεση, ανακουφίζει από την κατάθλιψη και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Magnesium: The mineral reduces the time it takes to fall asleep and improves the quality of sleep. Μαγνήσιο: Το μέταλλο αυτό μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθούμε και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

 

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ GOJI

 

Στην Ασία τα goji μούρα είναι πολύ γνωστά θρεπτικά φρούτα. Θεωρείται ότι αυτή η αντίληψη επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κινεζική ιατρική που χρησιμοποιεί τα goji μούρα για πολλές χιλιάδες χρόνια. Στην Κίνα τα goji μούρα συχνά συνδέονται με τις κινεζικές λαϊκές παραδόσεις στην Shen Nung (Shennong), τον θρυλικό πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, το μυθικό πατέρα της γεωργίας και βοτανολόγο που έζησε γύρω στα 2.800 π.Χ.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα goji μούρα είναι γλυκά στη γεύση και ουδέτερα στη φύση τους.

 

ΤΑ GOJI ΜΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ; Καλή ερώτηση. Οι απαντήσεις είναι ΟΧΙ και ΝΑΙ!

 

Από την πλευρά της Δυτικής Ιατρικής, ΟΧΙ, τα goji μούρα δεν μπορούν να ταξινομηθούν στα φάρμακα. Είναι φρούτα και υγιεινή τροφή, που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτό είναι. Από την άλλη, ένα φάρμακο πρέπει να εγκριθεί από το FDA κτλ. Οπότε αν κάποιος ζητήσει να του χορηγηθεί ΙΑΤΡΙΚΗ πληροφορία για τα goji μούρα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό εφόσον δεν είναι φάρμακο.

 

Από την άλλη, από την πλευρά της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η θεωρία της δυτικής ιατρικής βασίζεται στην ανατομία, τη βιολογία, τη χημεία, τη νευρολογία, και τη μοριακή βιολογία κτλ. Αντίθετα με τη δυτική ιατρική, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική βασίζεται στο Yin, στο Yang και στο Qi και πρόκειται για μία τελείως διαφορετική θεωρία. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα goji μούρα μπορούν να ενδυναμώσουν το YIN και να βελτιώσουν τη δύναμη του νεφρού και του συκωτιού. Γι’ αυτό το λόγο τα goji μούρα είναι φάρμακα από τη σκοπιά της κινεζικής ιατρικής.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΑ GOJI ΜΟΥΡΑ.

 

Υπάρχουν πολλές καλές συνταγές για να φάμε τα goji μούρα. Λοιπόν, ο απλούστερος τρόπος για να φάτε τα goji μούρα είναι να τα φάτε όπως είναι. Είναι πολύ γλυκά. Όπως και να ‘χει, είναι φρούτο, οπότε δεν βλάπτει αν φάτε περισσότερα από μια χούφτα.

Ο πιο συνήθης κινεζικός τρόπος είναι να φτιάξετε ένα φυτικό τσάι χρησιμοποιώντας goji μούρα. Απλά παίρνετε 6-10 γραμμάρια goji μούρα μαζί με κάποια αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου και τα βάζετε σε βραστό νερό, αφήνοντάς το 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε πριν πιείτε αυτό το υπέροχο τσάι. Αλλά οι Κινέζοι δεν το πίνουν για να ρουφήξουν απλά το άρωμα και την ευχάριστη γεύση του, αλλά το πίνουν για να έχουν καλή όραση και για να θεραπεύσουν μυϊκούς πόνους και πόνους στη μέση.

Φυσικά οι Κινέζοι επίσης προσθέτουν goji μούρα όταν βράζουν σούπα (όπως σούπα αρνιού). Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το νεφρό. Επίσης, όταν μαγειρεύουν κάποια πιάτα, προσθέτουν επίσης goji μούρα.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να καταναλωθούν τα goji μούρα. Αλλά για τους Δυτικούς, ο πιο συνήθης τρόπος για να απολαύσουν τα goji μούρα είναι να τα προσθέσουν στα δημητριακά στο πρωινό, σαν να επρόκειτο για σταφίδες. Είναι νόστιμα.

Επιπλέον, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας ή στο μούσλι. Επίσης, μπορείτε επίσης να κάνετε κέικ ή muffins με goji μούρα. Για παράδειγμα, για να κάνετε ένα muffin μπορείτε να προσθέσετε goji μούρα και ξηρούς καρπούς στο αλεύρι, όπως θα προσθέτατε σταφίδες.

Μπορείτε να κάνετε και χυμό, βάλτε 20-50γρ. goji σε νερό για μερικές ώρες (όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο πιο νόστιμο γίνετε) πίνουμε τον χυμό και τρώμε τους καρπούς σκέτους ή τους προσθέτουμε σε Γιούρι με μέλι.

Απολαύστε τα goji μούρα σας!

 

 

Write a review

Please login or register to review
 • Availability: In Stock
 • Model: AM0002
 • Weight: 250gr
6.96€
8.70€
Ex Tax: 6.16€